Fordele ved Linux frem for Microsoft Windows

Jeg har valgt GNU/Linux af flere årsager, men generelt synes jeg at Linux er mere komplet fra første boot end windows er. Når windows installeres i første omgang, så er det ikke ret meget man kan bruge den til. Office, E-mail klient, ftp-klient, HTML-editor, billede behandlingsprogram, Antivirus, Instant messenger(MSN og icq f.eks.) osv. skal installeres seperat, og det tager en halv krig før man reelt er “oppe og køre”.

Med Linux (Ubuntu/Mint/PCLinuxOS etc.) bliver alt installeret i et hug, dvs. du er klar til kamp fra første boot, hvilket er perfekt når man ikke gider at spendere en dag på installation.

Desuden er der også et spørgsmål om økonomi. Licenser til diverse Windows programmer (Office, Antivirus, Nero, FlashFXP, Adobe Photoshop osv.) kan snildt koste mere end hvad ens pc har kostet. Det kan selvfølgelig minimeres ved at benytte Open Source programmer. Se min side omkring Open Source m.m.

You may also like...

3 Responses

 1. Henrik siger:

  Du misforstår konceptet i en server. Man har en server pr. ting man ønsker udført. Derfor skal man selv vælge applikationen. Man anvender normalt ikke Office på en server, da den kun indeholder data og ikke skal “se” indholdet. Det skal brugeren. Man anvender ikke MSN og ICQ på en server. Der kræves faktisk kun antivirus program, med mindre der kræves specielle programmer. Men det gælder for begge OS. Med hensyn til licens kan du have ret.

  Lige et lille indlæg fra en Microsoft bruger hehe.
  Vi ses og hils

 2. Henrik siger:

  Kan desuden tilføje, at IBM/Lenovo ikke længere kan leveres med Linux, da der ikke var efterspørgsel i den retning 🙁

 3. Nej jeg tror ikke jeg misforstår. For den opmærksomme læser ville have opdaget jeg snakkede om desktop brug, og IKKE server. Har vist ikke nævnt noget om server brug i mit indlæg 😉 Men ellers er det korrekt det du skriver. Og dog, for udviklingen går måske lidt imod det du skriver. Tag nu f.eks Google docs, her har du dine dokumenter på deres server, samt arbejdet foregår på serveren via et webinterface. Tror vi kommer til at se mere af den slags i fremtiden.

  Mht. IBM/Lenovo så var jeg ikke klar over de havde opgivet det. Men ved til gengæld at Asus forsøger sig med deres Eee http://dk.asus.com/products.aspx?l1=24&l2=164&l3=0&l4=0&model=2420&modelmenu=1

  Og husk nu du har lovet mig at prøve en Linux live cd på din bærbar, men vent til efter d. 30.10 så er nyeste ubuntu på gaden.

  Go’ vind sydpå, håber snart vi ses…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *