tux

Fordele ved Linux frem for Microsoft Windows

Jeg har valgt GNU/Linux af flere årsager, men generelt synes jeg at Linux er mere komplet fra første boot end windows er. Når windows installeres i første omgang, så er det ikke ret meget man kan bruge den til. Office, E-mail klient, ftp-klient, HTML-editor, billede behandlingsprogram, Antivirus, Instant messenger(MSN og icq f.eks.) osv. skal installeres seperat, og det tager en halv krig før man reelt er “oppe og køre”.

Med Linux (Ubuntu/Mint/PCLinuxOS etc.) bliver alt installeret i et hug, dvs. du er klar til kamp fra første boot, hvilket er perfekt når man ikke gider at spendere en dag på installation.

Desuden er der også et spørgsmål om økonomi. Licenser til diverse Windows programmer (Office, Antivirus, Nero, FlashFXP, Adobe Photoshop osv.) kan snildt koste mere end hvad ens pc har kostet. Det kan selvfølgelig minimeres ved at benytte Open Source programmer. Se min side omkring Open Source m.m.