Filezilla FTP server

Jeg bliver tit spurgt om hvordan man sætter en ftp-server op. Derfor vil jeg i denne guide vise hvordan du let sætter din egen ftp-server op.
Start med at hente Filezilla ftp-server programmer på http://filezilla-project.org/, det er Open-source så det koster gratis. Husk at vælge server versionen! Så skal programmet selvfølgelig installeres. Det eneste du skal tage stilling til er om det skal starte op manuelt, eller sammen med windows. Vælg den løsning du synes bedst om.

filezilla-setup-1

Når installationen er færdig, skulle serveren gerne starte op. Ellers klik på ikonet ”FZ” nede ved uret. Det første jeg gør er at oprette en bruger. Tryk på Edit>Users og tryk på “Add” ude i højre side. Giv din første bruger et navn f.eks. ”test” Sæt flueben i password, og indtast hans password i boksen.

filezilla-setup-2

Derefter trykker du på “Shared Folders” ude i venstre side, og på ”Add” Så skal du finde din ”home/rod” mappe til ftp-serveren. Det er kun undermapper af denne mappe der kan ses på serveren. Der skal være flueben i ”Read, List & +subdirs

filezilla-setup-3

Dernæst kan det være en god ide at lave en mappe dine bruge kan uploade i. Tryk på ”Add” igen. Find upload mappen i serverens rod mappe. Sæt flueben som vist på billedet. Så kan dine brugere uploade og lave undermapper. Men ikke slette dem igen.

filezilla-setup-4

Så er serveren klar til brug. Næsten, for sidder du bag en router, skal du lave portforward fra den og til pc’en hvor server er installeret. Tjek evt. http://portforward.com/ Du skal muligvis også bruge nogle passive porte. Der tager du bare nogle tilfældige, husk der skal også laves portforward til dem.

filezilla-setup-5

Dette var en hurtig gennemgang, der er mange flere muligheder. Men det må du selv lege med, god fornøjelse.!